top of page

Oproštaj

Najveća vrlina ljudske svijesti je oproštaj. Oprostiti nekome za neku bol, nepravdu koju nam je nanijeo je umjeće. Opraštaju hrabri, osvješteni, mudri, a najveća laž je da opraštaju kukavice i slabići. Oprostiti znači prihvatiti to što se dogodilo i osloboditi se svih negativnih emocija vezanih za taj događaj ili osobu. To nije uvijek lako, u većini slučajeva je vrlo teško, ali ako otvorimo um i sagledamo s neke druge strane možemo krenuti u proces oproštaja i naučiti kako i zašto opraštati.

Dalibor Herceg predstavlja novu pjesmu i video spot „Oproštaj“. U pjesmi glavni akter se pita odakle nepoznat broj u telefonu, čemu zaokružen datum u kalendaru, razmišlja kako će dalje sam? Da li da se oprosti od svoje ljubavne veze ili je to tek samo farsa?

U radnji video spotu pokušava doći do odgovora uz pomoć ezoterijske tehnike, predviđanja budućnosti uz pomoć tarot karata. Video spot pjesme „Oproštaj“ nadovezuje se za posljednji Hercegov video spot i singl „James Dean“. Ponovno u spotu na fotografiji je posebna gošća Tanja Malbaša za koju se postavljaju pitanja tarot kartama.

Tarot je jedan od najpopularnijih i najpotpunijih načina koji omogućava uvid u samoga sebe, razumijevanje pojedinih događaja i ljudi koji nas okružuju. Oduvijek je poticao ljudsku maštu i budio interes za forme predviđanja budućnosti.

Proricanje budućih događanja je ono što ljude toliko privlači tarotu. Tarot karte su idealno sredstvo za proučavanje vlastite psihe jer nam govore jednostavnim simbolima i arhetipskim slikama  te objašnjavaju neobjašnjivo. Njihova primjena ublažava bol, pomaže u donošenju odluka, razgaljuje osjećaje, unosi smjelost u naš život…

Autor glazbe i aranžmana je sam Dalibor, dok stihove potpisuje Giovanni Jakovac. Jakovac isto tako utjelovio je proricatelja sudbine u kostimu multimedijalne umjetnice Tajči Čekade, koja je zaslužna i za kameru i kostimografiju Dalibora.

Dalibor je u proteklih nekoliko godina osvajao mnoge festivalske glazbene nagrade, kao pjevač i kao autor. Uz to, aktivno je snimao pjesme i video spotove te ih prošle godine objavio u obliku konceptualnog albuma „Osmi dan“.

„Oproštaj“ je treći u nizu od nekoliko video spotova čija radnja se nastavlja. Da li je Dalibor oprostio Malbaši ili nije saznati ćemo u nadolazećem video spotu...

Službeni video spot možete pogledati ovdje:

Fotogalerija

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
bottom of page