top of page

Oproštaj

Najveća vrlina ljudske svijesti je oproštaj. Oprostiti nekome za neku bol, nepravdu koju nam je nanijeo je umjeće. Opraštaju hrabri, osvješteni, mudri, a najveća laž je da opraštaju kukavice i slabići. Oprostiti znači prihvatiti to što se dogodilo i osloboditi se svih negativnih emocija vezanih za taj događaj ili osobu. To nije uvijek lako, u većini slučajeva je vrlo teško, ali ako otvorimo um i sagledamo s neke druge strane možemo krenuti u proces oproštaja i naučiti kako i zašto opraštati.

Dalibor Herceg predstavlja novu pjesmu i video spot „Oproštaj“. U pjesmi glavni akter se pita odakle nepoznat broj u telefonu, čemu zaokružen datum u kalendaru, razmišlja kako će dalje sam? Da li da se oprosti od svoje ljubavne veze ili je to tek samo farsa?

U radnji video spotu pokušava doći do odgovora uz pomoć ezoterijske tehnike, predviđanja budućnosti uz pomoć tarot karata. Video spot pjesme „Oproštaj“ nadovezuje se za posljednji Hercegov video spot i singl „James Dean“. Ponovno u spotu na fotografiji je posebna gošća Tanja Malbaša za koju se postavljaju pitanja tarot kartama.

Tarot je jedan od najpopularnijih i najpotpunijih načina koji omogućava uvid u samoga sebe, razumijevanje pojedinih događaja i ljudi koji nas okružuju. Oduvijek je poticao ljudsku maštu i budio interes za forme predviđanja budućnosti.

Proricanje budućih događanja je ono što ljude toliko privlači tarotu. Tarot karte su idealno sredstvo za proučavanje vlastite psihe jer nam govore jednostavnim simbolima i arhetipskim slikama  te objašnjavaju neobjašnjivo. Njihova primjena ublažava bol, pomaže u donošenju odluka, razgaljuje osjećaje, unosi smjelost u naš život…

Autor glazbe i aranžmana je sam Dalibor, dok stihove potpisuje Giovanni Jakovac. Jakovac isto tako utjelovio je proricatelja sudbine u kostimu multimedijalne umjetnice Tajči Čekade, koja je zaslužna i za kameru i kostimografiju Dalibora.

Dalibor je u proteklih nekoliko godina osvajao mnoge festivalske glazbene nagrade, kao pjevač i kao autor. Uz to, aktivno je snimao pjesme i video spotove te ih prošle godine objavio u obliku konceptualnog albuma „Osmi dan“.

„Oproštaj“ je treći u nizu od nekoliko video spotova čija radnja se nastavlja. Da li je Dalibor oprostio Malbaši ili nije saznati ćemo u nadolazećem video spotu...

Službeni video spot možete pogledati ovdje:

Fotogalerija

bottom of page