top of page

POČETAK....

Dalibor Herceg završio je osnovnu i srednju glazbenu školu u Karlovcu, te kasnije upisao Muzičku akademiju u Zagrebu, odsjeka za glazbenu kulturu. Radi kao profesor glazbene kulture , te osim svoga rada na području klasične glazbe, 2007. godine započinje svoju karijeru kao pjevač i producent zabavne glazbe.

 

2007...


2007. godine objavljuje svoju prvu pjesme „Sutra je novi dan" koja postiže značajnije uspjehe po hrvatskim radijskim postajama za koju je snimljen i spot.

 

 

2008...
2008. godine započinje njegova inozemna karijera. S grupom "Clubbism Technology" snima 3 singla koji su objavljeni od strane diskografske kuće "Pearlicka Records" iz Amerike, te osim na samostalnim izdanjima, Dalibor se pojavljuje i na mnogobrojnim drugim kompilacijama klupske glazbe.

 

2010...

U travnju 2010. godine izlazi njegov prvi album na engleskom jeziku. Kroz njegovu karijeru bilo je mnogo zanimljivih projekta, a najzanimljiviji je sigurno bio reklamna kampanja za "SneaXx", za čiju kampanju je izdan i singl s istoimenom pjesmom. 

 

2011...

2011. godine posvećuje se povratku na hrvatsku glazbenu scenu. Izdana su dva promo cd-a, snimljeno nekoliko videospotova koji se plasiraju na regionalnim i nacionalnim televizijama.

 

2012..

Nastupa na festivalu "Darfest" 2012 s pjesmom "Spreman na sve", te s pjesmom "Kapi kiše" na festivalu "Vaga" 2012 u Karlovcu.  

U studenom 2012. godine u izdanju diskografske kuće "Pearlicka Records" izdana su dva albuma na engleskom jeziku sa presjekom njegovog inozemnog glazbenog opusa. Dalibor Herceg u svom inozemnom glazbenom putovanju snimio je mnogo pjesama, te ostvario mnogo zanimljivih suradnji sa svjetskim renomiranim dj-ima I producentima. Na dvostrukoj kompilaciji "Forbidden Feelings" i "Mixed emotions" nalaze se najbolji glazbeni uspjesi Dalibora.

2012...

U prosincu 2012. godine snimljen je glazbeni art video spot za pjesmu "Kapi kiše". Spot je sniman pod redateljskom palicom produkcijske kuće "Art film". Na video spotu započinje i suradnja s multimedijalnom umjetnicom i dizajnericom Tajči Čekadom.

2013...

Početkom ožujka 2013. godine u izdanju diskografske kuće "Pearlicka Records" objavljuje svoj prvi album na hrvatskom jeziku "Programiran da budem tvoj". 
U svibnju 2013. godine pojavljuje se na festivalu zabavne glazbe "Darfest" 2013 s pjesmom "Otkrivam još jednu laž" koja nekoliko tjedana ostvaruje niz ulaska na mnoge top ljestvice hrvatskih radio postaja. Na samom festivalu ostvaruje zapažen vokalno scenski nastup.

Nakon nastupa na festivalu "Darfest"-u 2013, Dalibor ove godine pojavljuje se na još jednom festivalu. Na festivalu "Zlatna ruža" 2013 predstavio se s autorskom pjesmom "Zvuk tišine".
Nastup na festivalu "Zlatne note" u Križevcima u prosincu 2013. godine s pjesmom "Slaži mi" bio je peti festivalski nastup Dalibor Hercega.

2014...

2014. godinu započinje snimanjem spota za pjesmu "Nevera va duše" koja mu donosi nagradu za drugo mjesto po glasovima publike u emisiji čakavske glazbene scene "Ča skalica" .

U srpnju 2014. osvaja nagradu za najboljeg debitanta na XIX. Međunarodnom "Marko Polo Festivalu" 2014. sa skladbom "Kredit na nevjeru".   

U rujnu 2014. nastupa na festivalu zabavne glazbe "Zlatna ruža" gdje osvaja nagradu za peto mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija.
Krajem 2014. godine osvaja nagradu radijskih slušatelja za pjesmu "Otkrivam još jednu laž" na festivalu "Zlatne note".


2015...
U lipnju 2015. godine po drugi put osvaja nagradu za drugo mjesto po glasovima publike u emisiji čakavske glazbene scene "Ča skalica" za sezonu 2014/2015 s pjesmom "Čekaj me virno".

 

2016...

U svibnju 2016. godine Dalibor se pojavljuje na „Međunarodnom festivalu poezije i glazbe“ 2016 u Fužinama, te osvaja svoju šestu glazbenu nagradu. Ovaj put nagrađen je nagradom za najboljeg debitanta za pjesmu "Priča se po gradu“

U Krapinskim Toplicama, 4. lipnja, Dalibor Herceg još jednom se predstavio na festivalskoj pozornici s pjesmom „Priča se po gradu“ na festivalu zabavne glazbe „HITfest“ 2016.

Nakon osvojene nagrade za najboljeg debitanta za istu pjesmu na „Međunarodnom festivalu glazbe i poezije“ 2016, osvojio je i još jednu nagradu; treću nagradu stručnog žirija na „HITfestu“ 2016.

Nakon festivalskih pozornica, došlo je vrijeme za novi projekt. "Dnevnik jedne ljubavi", prvi je hrvatski rock konceptualni album bio uporište za sljedeći projekt. „Osmi dan" je konceptualni album. Tematski je glazbeni album izveden kao cjelina, ali se materijal na albumu može izvoditi neprekinuto, nalik simfoniji sa stavcima koji se nastavljaju jedan na drugi, kao zbroj nekoliko većih tema ili pak kao niz više skladbi objedinjenih zajedničkom „pričom". Povezane zajedničkim tematskim okvirom albuma, skladbe su prožete nadahnutom mješavinom bizarnih elektroničkih efekata, tradicijom psihodelijom, klasičnom glazbom, soulom, rockom i sličnim glazbenim pravcima. "Osmi dan" izašao je u izdanju diskografske kuće "Friš records" u obliku CD-a i DVD-a. Svaku skladbu na albumu prati njen video spot.

2017...

Dalibor  predstavlja novi album "Jak u svojoj slabosti". Izdanje prate audio zapisi novih pjesama uz video spotove i fotografije snimane objektivom multimedijalne umjetnice Tajči Čekade. S ovim projekt Herceg se odrekao klasičnog stila odijevanja te se dao u ruke Čekadi koja je za njega sašila kostime. Čekada, poznata po svom nekonvencionalnom izričaju putem odjevnih kostima koje radi za kazalište, scenske nastupe, isto tako umjetnica komunicira s publikom putem performansa te video uradcima i fotografskim izložbama. Slažući mozaik, Tajči je uzela svoju kameru u ruke. Snimila je pet video spotova koji prate pjesme s albuma i na svakoj je lokaciji video spota napravila fantastične fotografije. Glazbu, umjetničke fotografije, video spotove Dalibor je predstavio publici na multimedijalnoj promociji albuma održanoj prvog prosinca u Glazbenoj školi Karlovac.

2020...

Dalibor 25. travanja odlazi na onaj svijet. Nedugo nakon njegove smrti, njegov dugogodišnji suradnik i prijatelj Giovanni Jakovac objavljuje posthumni album "Život i sve ostalo". Prvi singl "Ono najbolje" izlazi u veljači te ostvaruje veliki uspjeh.

Odlukom festivalskog odbora Marko Polo Festivala Dalibor Herceg dobiva posthumnu nagradu.

Odbor festivala zabavne glazbe "Darfest" 2020 dodjeljuje Hercegu posthumnu nagradu za poseban doprinos festivalu.

2021.

Konceptualni umjetnik Giovanni Jakovac u suradnji s glazbenikom, bivšim natjecateljem The Voicea i sudionikom showa »A strana« Vedranom Ljubenkom objedinio je inovativne glazbeno-scenske ideje u obliku Blu-Raya ili hladnog koncerta pod nazivom »Live in Rijeka« čime je postao deseti glazbenik u Republici Hrvatskoj koji je izdao takvu formu albuma. "Live in Rijeka" je koncerta promocija albuma "Život i sve ostalo".

U travnju osniva se "Umjetnička udruga Dalibor Herceg" koja će promicati glazbu i izvedbene umjetnosti.

U listopadu Giovanni Jakovac objavljuje novi album Dalibora Hercega pod nazivom "Ti znaš" čiju koncertu promociju ponovo radi kao initiman čin na Daliborov rođendan bez publike u obliku "hladnog koncerta"-

bottom of page